Ενεργό ασήμι

Τι είναι

Ο άργυρος (Ag) ή ασήμι. είναι ένα λευκό, πολύτιμο, μεταλλικό χημικό στοιχείο που συναντάμε σε φυσικές πηγές και στις παροχές νερού. Το οξείδιο του αργύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό ή καλύτερα ως βακτηριοστατικό. Εισχωρεί στο κύτταρο των βακτηριδίων και των ιών και διακόπτει την αναπαραγωγική αλυσίδα τους με αποτέλεσμα να διατηρεί σε ύφεση τους πληθυσμούς των μικροβίων πριν γίνουν επικίνδυνες στον άνθρωπο.

Η χρήση ασημιού ως βακτηριοστατικό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή καθώς ενώ ο άργυρος σαν στοιχείο δεν είναι τοξικό μέταλλο (αν και βαρύ μέταλλο), οι ενώσεις του κυρίως με τοξικά ανιόντα (αρσενικικά ή κυανιούχα) διαλύονται εύκολα στο νερό και είναι εξαιρετικά τοξικές στον άνθρωπο. Είναι απαραίτητο λοιπόν ο κατασκευαστής του βακτηριοστατικού να σας εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιεί καθαρό άργυρο στις συσκευές του.

Ο άργυρος χρησιμοποιείται στις μέρες μας στην κοσμετολογία, στην κατασκευή υφασμάτων, στην επεξεργασία νερού, στην ιατρική έρευνα, θεραπεία και διάγνωση, στην οδοντιατρική (αμαλγάματα σφραγισμάτων), στην φαρμακολογία και γενικότερα όπου θέλουμε να προσδώσουμε βακτηριοστατικές ιδιότητες σε κάποιο προϊόν.

Πώς βρίσκεται το ασήμι στα φίτλρα νερού

Το ασήμι σε ιονική μορφή χρησιμοποιείται στα φίλτρα νερού για την αποφυγή της αναγέννησης των μικροοργανισμών μέσα στο φίλτρο. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος σε αυτή του τη μορφή , το ασήμι να διοχετευθεί στο φιλτραρισμένο νερό.

Το ασήμι είναι επιβλαβές στην υγεία

Όταν το ασήμι διοχετευθεί στο ανθρώπινο σώμα μαζί με το φιλτραρισμένο νερό, συνεχίζει να καταστρέφει όχι μόνο τα επιβλαβή βακτήρια αλλά και τα ωφέλιμα, καθώς η επίδραση του δεν είναι επιλεκτική. Η καταστροφή των ευεργητικών βακτηρίων μπορεί να προκαλέσει βρογχοκήλη (με την καταστροφή των ευεργετικών βακτηρίων του παχέου εντέρου να προκληθεί εντερική δυσβίωση), χαμηλό μεταβολισμό και να προκαλέσει μείωση του ανασοποιητικού συστήματος.

Αποτελεσματικό και ασφαλές

Η τεχνολογία παραγωγής του Αραγωνίτη από τα εργοστάσια της Geyser, επιτρέπει τη προσθήκη του ασημιού στο στάδιο σύνθεσης του υλικού, έτσι ώστε αυτό να ενσωματωθεί με ασφάλεια στη δομή του Αραγωνίτη, εξαλειφοντας τον κίνδυνο υπερχείλισής του στο νερό που καταναλώνουμε. Έτσι έχουμε την πιο ασφαλή αντιβακτηριδιακή δράση με το «Έξυπνο Ασήμι» (Smart Silver).